Drama u Banjaluci: Uhapšeno pet članova porodice. Muškarac se sakrivao u stanu 2,5 godina

Slaviša Tumara (40) iz Banjaluke, koji je jutros uhapšen zajedno sa članovima svoje porodice, Osnovnom sudu u Banjaluci bio je nedostupan od 23. juna 2021. godine, potvrđeno je za ATV.

Tog dana sud je izdao naredbu Sudskoj policiji Republike Srpske da ga prinudno dovede u sudnicu, kako bi mu počelo suđenje po optužnici za proganjanje djevojke. Međutim, Tumara tada nije pronađen, kao ni desetak puta nakon toga.

Zanimljivo je da sud nije mogao ni da donese odluku da mu odredi pritvor.

“Odluka o određivanju pritvora, zbog neodazivanja na poziv za glavni pretres nije donesena, jer nisu ispunjeni uslovi propisani odredbom člana 261 ZKP RS. Odnosno, optuženi nikada nije primio poziv (neuredna dostava), prinudno dovođenje nije uspjelo (iako je Sudska policije u više od 10 navrata pokušala sprovesti naredbu za dovođenje, bez uspjeha). Optuženi se smatra nedostupnim od 23. juna 2021. godine kada nije mogla biti realizovana prva naredba za dovođenje”, navode u Osnovnom sudu u Banjaluci.

Inače optužnica protiv Tumare je potvrđena 23. aprila 2019. godine, ali od tada nije održano nijedno ročište. Sumnja se da on duže od dvije godine nije ni izlazio iz stana u kojem je živio sa porodicom, a koja ga je štitila i skrivala od istražnih organa.

Kao što je ATV pisao Tumara je optužen da je od maja do decembra 2018. godine, nakon prekida ljubavne veze, gotovo svakodnevno proganjao svoju bivšu djevojku, te nastojao da s njom uspostavi neželjeni kontakt.

“U više navrata je dolazio na vrata oštećene, gdje stanuje sa majkom i bratom, govorećim im da je ona sponzoruša i da je s njim raskinula zbog toga što nema novca, kao i druge pogrdne riječi. To je sve prenosio i njenim prijateljima, širim članovima porodice i radnim kolegama. Oštećenu je svakodnevno pratio i kretao se u njenoj blizini, sačekivao je na ulici kada se vraća s posla”, navodi se u optužnici.

Dodaje se da je jednom prilikom oštećenu presreo u ulici Milana Tepića i rekao joj da pripremi 400 KM, jer će je u suprotnom prijaviti policiji.

“Oštećena je uplašena ušla u apoteku, kako bi pobjegla od njega, a osumnjičeni je krenuo za njom, te ušao u apoteku, odakle ga je istjerao radnik”, navodi se u optužnici.

Dodaje se da je pratio i kada je išla u kafić sa prijateljicom.

“Zbog takvog ponašanja osumnjičeni je kod oštećene izazvao osjećaj straha, uznemirenosti i ugroženosti, kao i promjenu životnih navika, zbog čega je bila prinuđena da traži pomoć brata, koji je dolazio po nju na posao i dovodio je kući”, navodi se u optužnici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79