Drama u BiH: Psi napali vlasnika, spasile ga komšije

Petar Mitrović je u selu Jakupovci kod Laktaša učestvovao u spašavanju komšije M.V. (71) kojeg su napali psi belgijski ovčari, te ispričao da je sve bilo veoma dramatično.

Mitrović je rekao da su se sinoć u 20.45 sati čuli krici i zapomaganje u komšijskom dvorištu.

“Komšija je imao dva belgijska ovčara koja su ga napala ne znam iz kojeg razloga. Kada smo komšija i ja pritrčali, psi su ga već pokidali, bilo je strašno to gledati. Pošto je komšija lovac, otišao je kući po pušku. Lupajući u kapiju pokušali smo da skrenemo pažnju psima, vodili smo računa da se ne puca na pse. Počeli smo na njih bacati kamenje i druge predmete. Onda smo se izmakli i komšija je jednog psa pogodio, a drugog ranio”, ispričao je Mitrović.

On kaže da su komšija i on pajserom razvalili kapiju jer je bila zaključana i prišli napadnutom komšiji koji je bio izujedan, krvav i bez odjeće koju su psi rastrgli, piše Srna.

On je istakao da, iako je u tom trenutku osjetio strah, nije imao dilemu da li treba da pritekne u pomoć napadnutom komšiji.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) RS saopšteno je da je lice čiji su inicijali M.V. (71) iz Jakupovaca kod Laktaša, kojeg su dva belgijska ovčara izgrizla, pušteno na kućno liječenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79