Drama u Goraždu: Kajakaši i policija spasili 16-godišnju djevojčicu od utapanja

Goraždanski kajakaši, policajci i ekipe vatrogasaca uspjeli su iz nabujale Drine spasiti od utapanja žensku osobu (2004.).

Trenutno se nalazi u Urgentnom centru Kantonalne bolnice Goražde gdje joj ljekari ukazuju pomoć i van životne je opasnosti.

Prava drama odvijala se večeras nešto iza 21 sat kada su prolaznici na gradskom mostu primjetili žensku osobu u nabujaloj vodi koja vrišti i zove upomoć, javlja reporterka našeg portala.

Skočila je u Drinu sa mosta u naselju Baćci, a nabujala voda nosila je nekoliko kilometara. Policija praćena vatrogascima krenula je u potragu, a priključili su se i goraždanski kajakaši.

“Oko 21.40 h građani prijavili da je N.N. ženska osoba skočila sa Baćanskog mosta u rijeku Drinu. Patrola policije izašla je na teren u potragu, a žensku osobu su kajakaši izvukli iz rijeke Drine na mjestu gdje je je nekada bio moto klub u Goraždu. Denis Rašidović i njegove kolege su je spasili, patrola policije prebacila je u hitnu sužnbu Kantonalne bolnice i van životne je opasnosti. Rad na dokumentovanju dijela je u toku, a bit će ukljuučeni i krim policajci”, kazali su iz MUP-a.

Kako saznajemo policajci su dali sve od sebe da spase djevojku, a neki od njih su pokušali ući i u nabujalu vodu. Sve je išlo veoma teško i opasno zbog velikog vodostaja Drine.

“Bilo je užasno, kad sam vidjela s mosta ženu u vodi koja je vrištala i zvala upomoć. Preživjela je zato što je imala bomber jaknu koja je držala na vodi vjerovatno, plutala je cijelo vrijeme, kajakaši su pokušavali i kod mosta i na drugim mjestima, ali su uspjeli kod motorista da je spasu”, kaže jedna od svjedokinja događaja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79