Drama u Mostaru: Pas napao i izgrizao starca u centru grada, spasili ga građani

Pas je u centru Mostara pod neutvrđenim okolnostima napao starijeg muškarca i izgrizao ga nonoseći mu tjelesne povrede zbog čega je intervenirala Hitna medicinska pomoć.

Slučaj se dogodio jučer u parku pored mostarske tržnice u Splitskoj ulici tokom jutarnjih sati, a kako piše Bljesak.info mostarska policija je zbog ovog slučaja kontaktirala i vlasnike psa.

Međutim nesretni slučaj nije evidentiran u Ministarstva unutarnjih poslova HNK-a iako se u zadnje vrijeme često bilježe napadi pasa na građane u parkovima, gdje neodgovorni vlasnici svoje pse puštaju bez povodca.

Prema navodima očevidaca pas je bio u šetnji bez povodca, te je nesretnog starca oborio na zemlju i grizao ga za nogu. Od većih povreda spasili su ga prolaznici koji su psa udaljili i pozvali Hitnu medicinsku pomoć koja je povrijeđenog staca zbrinula.

Inače u Mostaru ovo nije prvi put da u parku pas napadne nekog od građana, te se apeluje na vlasnike pasa da se odgovorno ponašaju prema svojim ljubimcima i sugrađanima, tako da koriste povodac za šetnju svoga psa na javnim mjestima kako ne bi dolazilo do neželjenih scenarija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79