Drama u Trebinju: Pesnicama zaustavljena namještena licitacija?

U Trebinju se očekuje da gradonačelnik Mirko Ćurić objasni da li je nedavna tuča u gradskoj upravi uzrokovana pokušajem da se namjesti prodaja zemljišta poželjnom investitoru. Na licitaciji se prodavalo građevinsko zemljište u kasarni Luka u centru Trebinja. Problem je kako na svom blogu piše poslanik Nebojša Vukanović nastao kada su se na licitaciju iznenada prijavili privrednici iz Gacka. Time je poremečen plan da se favoritu lokalnog SNSD-a zemljište proda po početnoj cijeni zbog čega su sijevale pesnice, a dvije osobe su povrijeđene.

Najviše se, kako navodi Vukanović, uplašio načelnik Odjeljenja za urbanizam grada Trebinja Vedran Furtula, desna ruka i “vjerni poslušnik” Luke Petrovića koji istovremeno obavlja više funkcija i direktor je javnog preduzeća u elektro-energetskom sektoru.

Nakon sjevanja prvih pesnica Furtula je iskusno “zalegao, a potom se stoički i vješto neopaženo izvukao sa papirima iz prostorije, jer su ga kumovi Luka i Miko, koji su sve dogovorili, ostavili u neobranom grožđu i gurnuli u vatru”, napisao je Vukanović.

Za njega bilo bi poželjno da se objasni zašto je došlo do incidenta i koliko su akteri planirali novca staviti u svoj džep.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79