(VIDEO) Dramatična potjera MUP-a KS: Uhapšen Sarajlija koji je brutalno pretukao NN muškarca

U sarajevskom naselju Dolac Malta, u ulici Krupska, sinoć oko 20:25 sati odvijala se prava drama.

Kako su javili čitatelji portala Crna Hronika, više policijskih patrola je hapsilo muškarca, a na licu mjesta je bila i Hitna pomoć koja je na nosilima odvela povrijeđenog.

“Povrijeđeni se nalazio u napuštenoj zgradi, a policija je automobilima išla čak i preko trotoara. “Lezi dole, lezi dole” govorili su, i najmanje jedan momak je uhapšen, a hitna je na nosilima odvela povrijeđenog”, kaže svjedok za CH.

Iz MUP-a KS je potvrđeno da je Sarajlija A.B. (35) lišen slobode, te da je NN muškarac teško povrijeđen.

“Oko 00:30 sati policijski službenici PU Novo Sarajevo su lišili slobode 35-godišnjeg A.B. iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Teška tjelesna ozljeda.

Osumnjičeni se dovodi u vezu sa nanošenjem teških tjelesnih povreda opasnih po život NN muškoj osobi, koja je pronađena prethodne večeri oko 20,25 sati u ulici Krupska, općina Novo Sarajevo.

Nakon ukazane ljekarske pomoći, povrijeđena osoba je zadržana na daljem liječenju na Klinici za neurohirurgiju UKC u Sarajevu.

Na mjestu događaja uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. 35-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju ovog događaja”, rečeno je iz MUP-a KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79