Zuhdija Tokić: Ne treba gubiti nadu, molimo se da ga nađemo živog

Zuhdija Tokić, predsjednik Sindikata Rudnika uglja Kreka za N1 je potvrdio da potraga za rudarom koji je zatrpan sa više tona zemlje još uvijek traje. Rudar se u jami lignita Mramor još uvijek nalazi 170 metara ispod zemlje, a veći broj spasilačkih timova je na terenu.

”Dobra stvar je što su spasilačke ekipe sinoć u trećoj smjeni došli do bušilice sa kojom je unesrećeni radio. Obrušavanje materijala je konstantno, neprekidno se radi i ulažu se nadljudski napori da se dođe do unesrećenog.

Mi se svi iskreno nadamo i ne gubimo nadu do zadnjeg časa da ćemo ga naći živa”, poručio je Tokić.

Dodavši još da ima dovoljan broj ljudi na terenu sa adekvatnom opremom međutim da je prostor potrage skučen.

I dalje se traga za nesretnim rudarom: Na mjestu gdje je posljednji put viđen nije pronađen

”Sve ovdje što se radi, radi se u skladu sa propisima. Kažem vam, dovoljno je ljudi, neprekidno se radi, ali morate shvatiti da je to jako skučen prostor i da u trenutku kada se radi može raditi jako mali broj lica. Uprkos tome iskreno se nadamo da će to biti što prije i da ga ako Bog da nađemo živa.

Znate i sami, budu zemljotresi pa se i nakon par dana nađe. Ne treba gubiti nadu i iskreno se nadamo i molimo Boga da ga nađemo živa”, rekao je Zuhdija Tokić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79