Draško Stanivuković mora isplatiti 5.000 KM Igoru Dodiku zbog klevete

Igor Dodik, sin predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, pohvalio se na Twitteru presudom u svoju korist, a nakon što je tužio gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića za klevetu.

Riječ je o izjavi Stanivukovića za BNTV od 26. maja 2020. koja je prenesena u emisiji Dnevnik, ali i na Jutjubu pod nazivom: “Bogatstvo Dodikove porodice – Banja Luka”.

Presudom Osnovnog suda u Banjoj Luci Stanivuković se, između ostalog, obavezuje da Igoru Dodiku isplati i 5.000 KM na ime nematerijalne štete zbog nanesene duševne boli te izmiri troškove parničnog postupka u iznosu od 534 KM.

– Uvijek ću biti za to da se informacije ali i kritike iznose argumentovano i činjenično. Sve drugo moraće ovako jer nemam šta da krijem. Sredstva od svake takve presude biće proslijeđena za mlade i talentovane sportiste u RS – naveo je Igor Dodik na Twitteru.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79