Draško Stanivuković na sjednicu NSRS došao biciklom – evo i zašto

Povodom Evropske sedmice mobilnosti poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini RS Draško Stanivuković danas je na sjednicu došao biciklom, a namjerava da sličnim prevoznim sredstvima dolazi tokom cijele sedmice, piše Srpskainfo.

– Ovo ne treba da buda neka senzacija, nego jedna potpuno normalna aktivnost. Došao sam na biciklu, a ne na dinosaursu. Sedmica je mobilnosti pa je važno dodatno skrenuti pažnju drugim vidovima kretanja i promociji zdravog načina života što je između ostalog i cilj našeg Programa za Novu Banjaluku – rekao je Stanivuković.

Generalna direkcija za životnu sredinu Evropske komisije je 2002. godine pokrenula kampanju “Evropska sedmica mobilnosti” koja se organizuje svake godine, a aktivnosti se završavaju 22. septembra obilježavanjem “Svjetskog dana bez automobila”. Kampanja učesnicima daje mogućnost da istraže ulogu gradskih ulica i da eksperimentišu sa praktičnim riješenjima pri suočavanju sa urbanim izazovima kao što je zagađenje vazduha.U ovogodišnjoj akciji, učestvuje preko 2.800 gradova iz 48 zemalja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments