Drašković najavio povlačenje investicija iz Hercegovine, Petrović mu poručio da prvo izmiri dug

Predsjednik trebinjskog Gradskog odbora SNSD-a Luka Petrović poručio je Rodoljubu Draškoviću da prvo državi izmiri dug od 16 miliona KM i kamate koje potiču još od vremena jeftine kupovine cjelokupne imovine “Industrije alata Trebinje” (IAT), nakon čega može da se povuče iz ove kompanije kao što je danas najavio.

– Želim da naglasim da su i Grad Trebinje i Republika Srpska do sada činili sve na stvaranju preduslova za razoj investicija kompanije “Swisslion” i brojnim programima i pogodnostima podsticali Draškovića i ostale privrednike u našem gradu – rekao je Petrović.

On je istakao i da je istina da je narod koji je glasao za opoziciju u Trebinju, kojoj i Drašković pripada, najmanje povjerenja dao najvećem investitoru u gradu čija je lista u koaliciji sa Partijom demokratskog progresa osvojila 8,67 procenata ili 1.360 glasova i da nijedan kandidat Draškovićevog Hercegovačkog narodnog pokreta, a na listi ih je bilo 75 posto, nije prošao u Skupštinu.

– Gradski odbor SNSD Trebinje Draškoviću poručuje da prvo riješi svoja dugovanja prema državi, a onda unutar svoje družine definiše status i sa njima prokomentariše svoje izborne rezultate – rekao je Petrović.

Drašković je danas medijima uputio dopis u kojem je naveo da će se povući iz Hercegovine i IAT prepustiti državi, uz nadoknadu od 8.750.000 eura.

U čestitki upućenoj i javnosti Hercegovine, Drašković je ponovio da povlači investicione projekte iz ove regije.

– Ostajem dosljedan sebi da ću, ukoliko ne dođe do promjene društveno-političkog sistema i privrednog ambijenta, povući investicione projekte i privredne djelatnosti iz Hercegovine. Zadužbinu, gimnaziju u Trebinju završiću u roku od pet do deset godina, zavisno od finansijske situacije – naveo je predsjednik koncerna „Swisslion“ i Hercegovačkog narodnog pokreta.

On u čestitki dodaje da „SL Group d.o.o. Novi Sad” poklanja Vladi RS ili Hidroelektranama na Trebišnjici 64.31 posto akcija u Industriji alata Trebinje, uz obavezu da plate “Swisslionu Novi Sad” preko 8,7 miliona eura koliko je „SL Group d.o.o.“ Novi Sad uložio u trebinjsku alatnicu.

Drašković je ponudio i prodaju fabričke hale u Nevesinju, kako bi, kako je naveo “došli do poslovne infrastrukture radi realizacije programa privrednog razvoja Nevesinja“.

Od nadležnih je zatražio da na ovo odgovore do 15. decembra.

– U protivnom “Swisslion Group” će 21. decembra blokirati poslovne račune IAT i pokrenuti zakonsku naplatu svojih potraživanja. Morate biti svjesni svoje društvene odgovornosti. Svjesni ste da IAT ide u stečaj i likvidaciju. Nije isključeno da će prehrambena industrija u Trebinju doživjeti sudbinu fabrike u Nevesinju – poručio je Drašković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79