Nova pljačka Pink Panthera: Objavljeni snimci kako iz zlatare kradu 300.000 eura

Državljani Srbije u dobi od 50 i 53 godine uhapšeni su u srijedu u Grčkoj zbog sumnje da su na području Atene opljačkali najmanje dvije zlatare iz kojih su odnijeli plijen vrijedan više od 300.000 eura.

Vjeruje se da su uhapšeni pripadnici kriminalne grupe Pink Panther, a sigurnosne kamere jedne od opljačkanih zlatara snimile su trenutak kada je osumnjičeni vadio nakit iz vitrina.

Uhapšene se sumnjiči da su od decembra 2023. opljačkali najmanje dvije zlatare u centru Atine. Birali su one koje dijele zid s nekim napuštenim objektom. U večernjim satima ulazili bi u napuštenu zgradu, radili rupu u zidu, a potom bi jedan od pljačkaša ulazio u zlataru i puzao do vitrina te uzimao plijen, piše Telegraf.

Osumnjičeni Srbi su, kako se navodi, koristili lažne dokumente, upravljali su vozilima stranih tablica koja su bila registrirana na osobe bez dosjea.

Do zlatara bi dolazili pješke ili vozilima koja su parkirali na određenoj udaljenosti kako ih policija ne bi mogla povezati s njima.

Vjeruje se da je u zlatare ulazio mlađi Srbin, koji bi potom puzao po podu da izbjegne aktiviranje alarma. Nakon što bi ispraznio vitrine, istim putem se vraćao do rupe u zidu, plijen bi predao partneru, a potom bi zajedno bježali.

Prilikom pretresa prostorija koje su koristili policija je, između ostalog, pronašla alat za obijanje, tri sata, nakit, 190 eura, lažne vozačke dozvole, tri mobilna telefona i druge osobne stvari. Tokom istrage zaplijenjeni su i jedan automobil i motocikl.

Policija je navela da se stariji Srbin opirao pri hapšenju te da obojica osumnjičenih imaju bogati kriminalni dosje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79