Druga strana priče: Braća krenula u džamiju, grupa mladića nasrnula na njih, sve se desilo u samoodbrani?

Sinoć je u sarajevskom naselju Vojničko polje stradao mladić nakon svađe i tuče nekoliko osoba oko 19 sati.

Prema jednoj verziji priče koja od sinoć kruži u medijima, mladić je navodno priskočio u pomoć i zadobio udarce i udobe hladnim oružjem koje su bile kobne za njega. Iskrvario je na asfaltu i preminuo. Lišene su slobode dvije osobe koje se dovode u vezi sa ovim djelom, i trenutno su pod nadzorom pripadnika MUP-a KS.

No, kako svaka priča, pa tako i ova ima i drugu stranu, tako se Facebooku u jednoj grupi čije su članice uglavnom žene, pojavila izjava majke dječaka koju je prenijela jedna njena prijateljica.

Po njenoj verziji priče, njena dva sina, starosne dobi 15 i 17 godina, sinoć su krenuli na akšam-namaz u džamiju. Na putu su ih presreli Romi sa nekoliko svojih problematičih prijatelja.

Između ostalog je napisala da su roditelji dvojice mladića još ranije prijavljivali policiji tu grupu koja ih je često maltretirala, ali niko nikada, navodno, nije reagirao. I sami stanovnici Vojničkog polja sinoć su pričali da poznaju tu grupu mladića, i da su ranije pozna to ekscesnim situacijama.

– Romi sa sjekirom nasrnuli na starijeg brata, udarili ga po licu zbog čega je on završio u komi. Mlađi brat se domogao sjekire i u samoodbrani je udario mladića koji ih je napao. U medijima je to predstavljeno kao likvidacija 17-godišnjeg Roma. On uopće nema 17 godina, već je rođen 1998. godine – objavljeno je u jednoj od grupa na Facebooku.

Svakako će policija istražnim radnjama utvrditi šta se tačno desilo u ovom sarajevskom naselju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments