Drugi dan protesta: Nema povlačenja niti pregovora

 

Drugi je dan protesta ispred zgrade Vlade Federacije BiH u Sarajevu u organizaciji članica Samostalnog sindikata radnika rudnika u Federaciji BiH odnosno rudara sedam rudnika.

Za sada se ispred zgrade Vlade FBiH ne dešava ništa značajno. Rudari vrijeme provode u međusobnim razgovorima uz pokoji zvižduk i skandiranje “lopovi, lopovi”. Nemaju informacije da li se išta dešava u vezi s njihovim zahtjevima niti očekuju da će se nešto promijeniti.

U Sarajevu je jutros 5 stepeni celzija pa je pred rudarima još jedan težak dan no ne čini se da iko planira odustati ili prihvatiti kompromis.

Od samog jutra, uz prvu kafu i čaj, promrzli rudari skandiraju “Lopovi, lopovi” poručujući da neće odustati od svojih zahtjeva ni pod koju cijenu.

Pozvali su sve radnike i građane da im pruže podršku i pridruže im se u ulici Hamdije Čemerlića.

Sinoć u ponoć je održan i sastanak u Vladi FBiH koji je sazvao premijer Fadil Novalić. Epilog sastanka je formiranje pregovaračkog tima, iako su rudari ponovo odbili ikakve razgovore i ulazak na sastanak.

Danas se očekuje dolazak i benda Dubioza kolektiv koji su poručili da će pružiti podršku rudarima piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79