Državljanin BiH pokušava izbjeći deportaciju iz Švicarske zbog serije krađa

Nakon što je niža sudija presudio da 45-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine mora napustiti Švicarsku zbog niza krivičnih djela, on se odlučio obratiti Višem sudu u Cirihu u nadi da će izboriti pravo na ostanak u zemlji.

Prema izvještajima švajcarskih medija, riječ je o serijskom lopovu koji već godinama djeluje na području Ciriškog jezera.

U partnerstvu sa saučesnikom, počinio je niz krađa – od električnih bicikala do građevinske opreme, pa čak i provala u stambene zgrade.

Prva krađa registrirana je u junu 2021. godine, a najčešće je krao od posjetilaca Ciriškog jezera, dok su okolna gradilišta također bila česta meta.

Prenoseći ukradenu robu kombijem u BiH, država u kojoj je navodno preprodavao ukradeno, čini se da je bio njegov način da izbjegne otkrivanje.

On je navodno priznao sva krivična djela koja mu se stavljaju na teret, tvrdeći da je to učinio zbog dugova. Međutim, prema izvještaju medija, dugovi neće biti olakšavajuća okolnost u njegovoj odbrani pred Višim sudom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79