Državljanin BiH pokušava izbjeći deportaciju iz Švicarske zbog serije krađa

Državljanin BiH pokušava izbjeći deportaciju iz Švicarske zbog serije krađa


Nakon što je niža sudija presudio da 45-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine mora napustiti Švicarsku zbog niza krivičnih djela, on se odlučio obratiti Višem sudu u Cirihu u nadi da će izboriti pravo na ostanak u zemlji.

Prema izvještajima švajcarskih medija, riječ je o serijskom lopovu koji već godinama djeluje na području Ciriškog jezera.

U partnerstvu sa saučesnikom, počinio je niz krađa – od električnih bicikala do građevinske opreme, pa čak i provala u stambene zgrade.

Prva krađa registrirana je u junu 2021. godine, a najčešće je krao od posjetilaca Ciriškog jezera, dok su okolna gradilišta također bila česta meta.

Prenoseći ukradenu robu kombijem u BiH, država u kojoj je navodno preprodavao ukradeno, čini se da je bio njegov način da izbjegne otkrivanje.

On je navodno priznao sva krivična djela koja mu se stavljaju na teret, tvrdeći da je to učinio zbog dugova. Međutim, prema izvještaju medija, dugovi neće biti olakšavajuća okolnost u njegovoj odbrani pred Višim sudom.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija