Državljanin Bosne i Hercegovine uhvaćen u seriji krađa odjeće u Austriji

Austrijsko obezbjeđenje popularnog tržnog centra u Gracu ima razloga za zadovoljstvo nakon što su brzom intervencijom uhvatili državljanina Bosne i Hercegovine (41) u trenutku krađe odjeće.

Muškarca su primijetili kako pokušava skidati magnete protiv krađe s ukradene robe, a situacija je eskalirala kada mu je obezbjeđenje prišlo.

Prema informacijama austrijskih medija, osumnjičeni je u početku negirao svoje postupke, no ubrzo je došlo do fizičkog sukoba s obezbjeđenjem, koje ga je zadržalo sve do dolaska policije.

Daljnjim pretresom otkriveno je da je u njegovom automobilu pronađena dodatna ukradena odjeća, koju je ukrao na drugim mjestima.

Osumnjičeni je, tokom saslušanja, priznao i druge krađe, potvrdivši da je bio aktivan i u bližim mjestima Vajc i Hartberg-Firstenfeld.

Protiv njega je podnesena prijava, a policija provodi daljnju istragu kako bi utvrdila sve detalje njegovih kriminalnih aktivnosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79