Državljanka BiH oslobođena optužbi za umiješanost u likvidaciju: Žrtva izbodena nožem 17 puta

Državljanka BiH oslobođena optužbi za umiješanost u likvidaciju: Žrtva izbodena nožem 17 puta


Suđenje za brutalni linč u Kelnu doživjelo je neočekivani preokret danas, nakon što je Husnija S. (44), državljanka Bosne i Hercegovine, oslobođena optužbi za umiješanost u napad i ubistvo S.H. (37) u martu prošle godine.

Husnija S. navodno je bila inicijator napada prema prethodnim optužbama, ali danas se situacija promijenila kada je svjedok, doveden iz Češke, odbio svjedočiti. Ovim odbijanjem, nema više osoba koje bi mogle potvrditi prisutnost optužene na mjestu zločina.

Njen advokat, Hans Rejnhart, izrazio je iznenađenje ovim preokretom na suđenju: “Ovo je zaista nestvarno. Povučen je nalog za hapšenje i ona je konačno slobodna nakon osam mjeseci provedenih u pritvoru.”

Incident se dogodio u martu, kada je velika bh. porodica, sastavljena od gotovo 30 članova, presrela žrtvu i brutalno je pretukla nakon svađe između brata žrtve i članova bh. porodice. Sukob se dogodio u jednom od kvartova u Kelnu, a motiv napada bio je uvreda upućena bh. porodici od strane brata žrtve.

Brat žrtve je navodno snimio uvredljiv video u kojem je prijetio članovima bh. porodice, pokrenuvši time osvetu od strane suprotnog klana. Video nadzor snimio je brutalan linč u kojem je žrtva izbodena nožem 17 puta i preminula od zadobivenih povreda.

U ovom složenom procesu postoji više od 30 optuženih, a nakon današnjeg preokreta, sveden je na više od 30 osumnjičenih. Prošle godine, dvojica državljana BiH osuđena su na doživotne zatvorske kazne zbog svoje uloge u ovom brutalnom zločinu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija