Državni ministri danas u Mostaru usvajaju budžet za tekuću godinu

Danas se u Mostaru održava sastanak državnih ministara Bosne i Hercegovine s ciljem usvajanja budžeta za tekuću godinu.

Ovaj ključni korak je od izuzetne važnosti za osiguravanje stabilnog finansiranja državnih institucija i projekata.

Na dnevnom redu je detaljna rasprava o predloženom budžetu, koji uključuje financiranje svih ključnih sektora, uključujući zdravstvo, obrazovanje, infrastrukturu i sigurnost. Usvajanje budžeta omogućit će nesmetano funkcionisanje državnog aparata i realizaciju planiranih aktivnosti.

Ministri su istakli kako je ovaj budžet rezultat kompromisa i zajedničkog rada svih relevantnih institucija. “Ovo je trenutak kada moramo pokazati odgovornost prema građanima i osigurati da sve državne službe mogu funkcionisati bez prekida,” izjavio je jedan od ministara.

Usvajanje budžeta u Mostaru je također prilika za jačanje saradnje između različitih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini. “Moramo raditi zajedno kako bismo prevazišli izazove i osigurali bolju budućnost za sve građane naše zemlje,” dodao je drugi ministar.

Očekuje se da će budžet biti usvojen nakon današnje sjednice, što će omogućiti nesmetano finansiranje svih ključnih sektora i projekata u zemlji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79