Dučić podnosi krivične prijave protiv Tanovića i Lipe: “Općina finansira projekat Zima na Vilsu u vrijednosti od 100.000 KM a oni naplate klizanje 3,5KM”

Dučić podnosi krivične prijave protiv Tanovića i Lipe: “Općina finansira projekat Zima na Vilsu u vrijednosti od 100.000 KM a oni naplate klizanje 3,5KM”


Arslan Dučić podnosi krivične prijave

Posjetioci klizališta na Vilsonovom šetalištu iznenađeni su cijenom, jer je bilo najavljeno da će klizalište biti besplatno. Međutim, termin klizanja košta 3,5 KM koliko košta i unajmljivanje klizaljki za jedno dijete.

– Izvela sam troje djece na sat vremena klizanja i platila 21 KM. Mislila sam da je klizalište besplatno, bar je tako bilo najavljeno, rekla nam je jedna stanovnica Novog Sarajeva.  I do Arslana Dučića, vijećnika u Općinskom vijeću Novo Sarajevo su došle ove informacije. 

Na Vilsonovom šetalištu besplatno klizanje košta 3,5 KM

– Svi koji imate račun ili neku priznanicu da ste platili klizanje na Vilsu, molim vas da mi se javite u inbox. Općina Novo Sarajevo finansira projekat Zima na Vilsu u vrijednosti od 100 000 KM. To podrazumijeva postavljanje ledene plohe i besplatno klizanje za naše sugrađane. Sredstva su dodjeljenja istom čovjeku koji je dobio i 400 000 KM za nabavku ukrasa za Vils u vrijednosti 4.700 KM po komadu.

Prethodnih dana su se brojni sugrađani žalili kako su platili klizanje 3,5 KM po satu i klizaljke 3,5KM po paru. Da nešto dobro ne štima, te da se pogoduje privatniku da zaradi od javnog interesa pokazuje i historija editovanja posta Općine Novo Sarajevo. Jednom su napisali da je besplatno klizanje 01.01.

– 31.01. pa su na kraju došli očigledno do računice koja je za 30 dana manja od 05.01. do 07.03. Nije problem kad se iz džepa građana plaća. U narednim danima ću tužilaštvu KS dostaviti prijavu protiv vlasnika objekta, načelnika,  pomoćnika načelnika i drugih lica zbog ove dvije javne nabavke, jer se radi o nedomaćinskom poslovanju i sukobu interesa, zaključio je Dučić.

Karić, Magoda i Lipa organizovali doček Nove godine za skoro 400.000KM. Ko je bolje čuo – VIP zona ili 25.000 građana?

 

U sklopu „Zime na Vilsu“ i ove godine djeluje projekat „Dječija čarolija“ – veliko i lijepo klizalište sa popratnim sadržajima, na kojem je zahvaljujući Općini Novo Sarajevo klizanje tokom januara, februara i sve do 6. marta besplatno za sve građane i posjetitelje Sarajeva.

Argeta Junior klizalište zauzima površinu od preko 450 kvadratnih metara i otvoreno je svakog dana od 10:00 do 21:00. Termini traju 75 minuta, sa 15 minuta pauze, koja se koristi za pripremu i održavanje ledene plohe.

Prostor klizališta obogaćen je svjetlosnim dekoracijama, pa klizalište predstavlja istinsku čaroliju za mališane, ali i one malo odraslije, uz bajkovito Vilsonovo šetalište.

Tokom februara, po završetku zimskog raspusta, na ovom klizalištu će biti organizovano i redovno klizanje za učenike 12 osnovnih škola sa područja Novog Sarajeva.

Sve do 6. marta na klizalištu na Vilsonovom šetalištu će uz podršku Općine Novo Sarajevo djelovati i besplatna škola klizanja za djecu, u kojoj će svi oni koji ne znaju klizati moći napraviti svoje prve korake na ledu.

Instruktori će sa najmlađima raditi svakog dana, a sve informacije u vezi besplatne škole klizanja mogu se dobiti na info telefon: 062 564 257.

Iako je početak besplatnog klizanja na Vilsonovom šetalištu u sklopu projekta „Dječija čarolija“ trebao biti najavljen vatrometom, Općina Novo Sarajevo je odlučila da se pridruži odgovornim lokalnim zajednicama, koje su otkazale vatromete, jer imaju negativne posljedice na zagađenje okoliša, uznemiravaju ljude i izazivaju panični strah i stres kućnim ljubimcima i ostalim životinjama.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija