Duraković: Isusovo rođenje pretvorili u fašističko orgijanje uz četničke pjesme

Bivši načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković objavio je na društvenim mrežama snimak iz Srebrenice na kojem se može vidjeti kako grupa građana uz četničke pjesme dočekuje Badnje veče.

Kako je napisao, pojedinci u Srebrenici su vjerski praznik rođenja Isusovog pretvorili u fašističko orgijanje.

– Za razliku od prošlog 6. januara evo šutio sam do sad. Vele dižem tenzije. Mislio sam da će naša reakcija prošle godine utjecati na one koji su vjerski praznik rođenja Isusovog pretvorili u fašističko orgijanje uz četničke pjesme. Ali eto ne mogu kad čujem ovu “Čiča Draža” – napisao je Duraković.

Podsjećamo, danas je i direktor Memorijalnog centra Potočari Emir Suljagić objavio video na Twitter nalogu, i podsjetio na paradiranje kroz muslimanska sela u Podrinju tokom agresije na BiH, posebno Bratunca i Srebrenice, gdje je počinjen genocid.

– Nošenje badnjaka kroz uništena muslimanska sela u Bratuncu, sa sve policijskom pratnjom i vidnim apetitom da se na svaku, i posljednju ranu, dospe so – poručio je Suljagić.

Četnička orgijanja desila su se danas i u Višegradu, uz gusle i pucanje iz plinskih topova.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79