Duraković nakon smjene: Ne pada nam na pamet da odgovaramo apetitima SNSD-a i SDS-a

Ćamil Duraković više nije predsjednik Skupštine Općine Srebrenica.

Duraković je za Hayat kazao kako su oni napustili sjednicu, dok su predstavnici srpskih stranaka su ostali.

“Bilo je evidentno šta će se desiti. Drago mi je da smo mi kao Bošnjaci pokazali naše jedinstvo. Zakonom je jasno propisano da predsjednik Skupštine Srebrenica mora biti Bošnjak ukoliko je načelnik Srbin. Ne pada nam na pamet da odgovaramo apetitima SNSD-a i SDS-a. Dakle, riječ je o poziciji kaja pripada Bošnjacima, a Dodik i njegovi istomišljenici traže Bošnjaka kojim će oni biti zadovoljni. Sada je na onima koji su nas uveli u ovu krizu da sve riješe. Govorili su da moj nasljednik dolazi iz „Moja adresa je Srebrenica“ pa se putam gdje su oni danas?! Političkim nasiljem srpske stranke ukrale su danas naš legitimitet! Svakako to što se desilo neće nas spriječiti da mi slobodno ne govorimo! – kazao je Duraković za Hayat.ba i naglasio:

“Najveća zabrinutost po obične ljude u Srebrenici je je što ovu općinu vodi načelnik koji je takav kakav jeste. Naša djeca i dalje nemaju prijevoz do škole, nemamo vode… Odgovornost za neufunkcioniranje vlasti odnosno općine snosi načelnik koji eliminiše Bošnjake, a kao zagovara multietničnost! Sdanas je poručeno Bošnjacima u kakvom su položaju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79