U Gračanici nestao piton, vlasnik nudio nagradu za pronalazak pa ga pronašao iza frižidera

U Gračanici nestao piton, vlasnik nudio nagradu za pronalazak pa ga pronašao iza frižidera


U Gračanici je jučer trajala neobična potraga. Haris Starčević objavio je na svom Facebook profilu da je izgubljen, ni manje ni više, nego – piton.

– Nestao piton na području grada Gračanica, tačnije kod Tržnog centra Etna u čaršiji… Pronalazaču slijedi novčana nagrada – kaže se u objavi.

Objava na društvenoj mreži privukla je mnogo pažnje, a brojni korisnici Facebooka podijelili su fotografiju pitona za kojim se traga.

Vlasnik pitona, Haris Starčević, javio je danas kako je piton pronađen i da nema panike.

„Bez panike, piton je pronađen, bio je iza frižidera“, rekao je za Avaz.

– Moja djevojka koja se brine o zmijama dok sam odsutan pronašla je pitona iza frižidera. Terarijum je bio otvoren pa je izašao i sakrio se. Mislili smo da je izašao vani ali srećom nije. Radi se o bezopasnoj zmiji. Moja djeca se stalno igraju s njom. Ovaj piton kojeg smo tražili ima dvije godine i dug je oko 170 centimetara – kazao je Starčević.

On kaže da je ljubitelj zmija te da je prvu nabavio prije četiri godine.

– Baš iz Sarajeva je došla ta moja prva zmija. U jednom momentu sam ih imao 11 u stanu. Ali, sada sam zauzet, radim u Njemačkoj pa su ostale samo dvije u stanu. Kada sam objavio post bilo je raznih komentara, znate kakav je naš narod. Bilo je odmah pojest će nečije dijete, a radi se o zmiji koja jedva može i miša da pojede. Moja djeca se stalno igraju sa tim pitonom i stvarno je bezopasan, evo poslat ću Vam fotografije pa vidite – zaključio je Starčević.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija