Duraković: Sastanak sa Šmitom je otkazan, ne sastajem se po kafanama

Opozicija je pokazala da ne predstavlja alternativu aktuelnom režimu, dodao je Duraković

Iz kabineta visokog predstavnika Christiana Schmidta sam danas dobio obavještenje da se sastanak neće održati, potvrdio je za Oslobođenje potpredsjednik RS-a Ćamil Duraković.

– Bio sam spreman da se taj sastanak održi. Međutim, iz OHR-a su ga otkazali, ne obrazloživši zašto je otkazan. Mislim da oni trebaju objasniti zašto je to učinjeno, kazao nam je Duraković.

Dodao je kako mišljenje Milorada Dodika ne znači i da svi zvaničnici u RS-u misle isto

– Ja kao predstavnik Bošnjkaka u institucijama RS-a smatram da nam trebaju dobri odnosi sa najvišim međunarodnim zvaničnikom u BiH, a to je visoki predstavnik. Ja priznajem da je Schmidt legalan visoki predstavnik i poštujem njegovu funkciju i njegove ovlasti, naglasio je Duraković.

Napomenuo je i kako, zapravo, većina u RS-u misli onako kao i Dodik.

– Odbijajući da se sastane sa Schmidtom opozicija u RS-u je pokazala svoje slabosti, kao i to da ne predstavlja alternativu postojećem režimu u RS-u, naglasio je Duraković.

Na kraju je dodao i “upozorenje” za buduće pozive na sastanke.

– Čuo sam da je opoziciji nuđeno da se sastanak održi u jednom ugostiteljskom objektu. Odmah da kažem za ubuduće, ja se ne sastajem po kafanama i na takve sastanke neću pristati. Jedino mjesto gdje ja mogu održati sastanak jesu zvanične institucije, zaključio je Duraković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79