Dva maloljetnika uhapšena zbog tuče na Baščaršiji

Dva maloljetnika uhapšena zbog tuče na Baščaršiji


U srijedu se oko 11:50 na Baščaršiji, u ulici Bravadžiluk, općina Stari Grad, desila tuča više osoba, a pripadnici MUP-a KS su uhapsili dva napadača.

Riječ je o dvojici 17-godišnjaka. Uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo Nasilničko ponašanje (član 362. stav 2. KZ FBiH) u vezi s članom 31. istog Zakona (Sauučiniteljstvo), dok je jedna od njih počinila i krivično djelo Teška tjelesna ozljeda (član 172. KZ FBiH).

U tuči je korišteno i hladno oružje, a tri osobe su zadobile povrede.

POGLEDAJ GALERIJU

18-godišnji Sarajlija T.B. je zadobio tešku tjelesnu povredu nanesenu oštrim predmetom i u KCUS je zadržan na daljem liječenju.

Također, lakše tjelesne povrede zadobili su 18-godišnjaci A.T. i B.B., iz Sarajeva, koji su nakon ukazane ljekarske pomoći upućeni na kućno liječenje.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osumnjičene osobe su predate u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija