Dva nova slučaja zaraze virusa korona u Hrvatskoj

Dva nova slučaja zaraze virusa korona u Hrvatskoj


Potvrđena su dva nova slučaja zaraze virusom korona u Hrvatskoj.

Kako je rekao ministar zdravstva Vili Beroš, radi se o bliskim osobama dosad zaraženih, prenosi Index.

Jedan je zaraženi bliski kontakt zaraženog u Zagrebu, a drugi u Rijeci.

Jedan novi zaraženi hospitalizovan u KBC Rijeka i on je srednje životne dobi, a drugi u Zaraznoj u Zagrebu i on je mlađe dobi.

Načelnica Infektivne klinike rekla je da je novozaraženi u Zagrebu već bio u karantinu, kao osoba koja je bliska prvoj zaražnoj osobi.

Isti je slučaj i sa pacijentom u Rijeci.

Svi novozaraženi su otprije bili u bolnici u karanteni

“Oba nova slučaja bliski su kontakti primarno zaraženih, što pokazuje da je za prijenos zaraze ipak potreban neki bliskiji kontakt. Svi novozaraženi su otprije bili u bolnici u karanteni, tako da se radi o osobama koje su se zarazile kontaktom s prvozaraženima i nije riječ o nekim novim vanjskim slučajevima zaraze. To su kontakti prvo i treće zaraženog”, pojasnila je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić.

“To su sada kućne infekcije, što nas navodi na to da treba češći kontakt unutar obitelji da bi se infekcija prenijela. Svo troje bolesnika su dobro, s vrlo blagim simptomima. Nema ništa zabrinjavajuće i vjerujemo da će oni uskoro biti pušteni kući”, rekla je Markotić.

Ustvrdila je kako se dobrom odlukom pokazalo to što je Hrvatska, za razliku od Italije koja je hospitalizirala samo teško oboljele, krenula opreznijim putem pa su pod nadzor stavljeni svi kontakti zaraženih.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija