Dvije porodice iseljene iz svojih domova, poplavljeno 70 stambenih objekata, pet privrednih objekata…

Dvije porodice iseljene iz svojih domova, poplavljeno 70 stambenih objekata, pet privrednih objekata…


Komisija za procjenu šteta od poplava i drugih prirodnih nesreća na području općine Kalesija danas u 16:00 sati Službi za komunalne poslove i civilnu zaštitu dostavila je izvještaj o trenutnom stanju na terenu kada su u pitanju posljedice poplava koje su jučer zadesile zapadni dio općine Kalesija.

Prema prvim preliminarnim izvještajima voda je prodrla u preko 70 stambenih,pet privrednih objekata, a dvije porodice u Gornjim Tojšićima su iseljene iz svojih domova te će im Općina Kalesija u saradnji sa Crvenim križom obezbjediti adekvatan privremeni smještaj, stoji u saopštenju iz Općine Kalesija.

Prijavljeno je deset klizišta, pričinjena je veća materijalna šteta na lokalnim i nekategorisanim putevima. Za vozila nije prohodna putna komunikacija između Kikača i Kundakovića gdje je usljed bujičnih voda oštećena putna komunikacija.

Iz Službe za civilnu zaštitu i komunalne poslove upućen je apel građanima poplavljenih područja da obavezno prije upotrebe vode iz lokalnih cjevoda vrše prokuhavanje iste.

Rok za prijavu šteta je osam dana od dana nastanka štete i prijava se vrši u prostorijama Općine Kalesija svaki radni dan od 08:00 do 16:30 sati.

Podsjećanja radi na snazi je i dalje stanje prirodne nesreće za mjesne zajednice Tojšići, Kikači, Petrovice, Vukovije Gornje, Raince Gornje i Raince Donje prenosi NKP.

 

(VIDEO) Bujica u Orašcu i Duljcima nosila sve pred sobom


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija