Dvojica uposlenika Granične policije BiH optuženih za namještanje konkursa dobili otkaz na poslu

 

Dvojica graničnih policajaca, koji su prošle godine uhapšeni u okviru akcije “Konak” te se sumnjiče za djela visoke korupcije, dobila su otkaz u Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine, saznaje Klix.ba.

Održan je glavni pretres Disciplinske komisije za policijske službenike Granične policije BiH na kojoj je odlučeno da radni odnos bude prekinut sa Rejhanom Rakovićem i Ensarom Salčinovićem.

Osim njega, u ovom predmetu je uhapšen te se za koruptivna djela sumnjiči još i Kenit Čakić.

Njih trojica se terete za zloupotrebu položaja, primanje poklona i drugih oblika koristi, primanje nagrade radi trgovine utjecajem. Kako saznajemo, oni su za prijem kadeta uzimali 10, 15 i 20 hiljada KM u zavisnosti od nacionalnosti kadeta.

Svetorjica su uhapšeni krajem septembra prošle godine, nakon toga su poduzete potrebne pravne radnje, a Sud BiH im je u februaru ove godine dredio mjere zabrane, koje podrazumijevaju da se osumnjičeni ne smiju približiti zgradi Granične policije BiH bliže od 50 metara, kao ni pomoćniku direktora Granične policije BiH Draganu Kuliću.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79