Džaferović izrazio saučešće porodici stradale Elmire Sefo: Molim Boga da im ublaži bol

Džaferović izrazio saučešće porodici stradale Elmire Sefo: Molim Boga da im ublaži bol


Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović oglasio se nakon zemljotresa koji je pogodio šire područje Hercegovine te je izrazio saučešće porodici Elmire Sefo iz Stoca koja je poginula uslijed zadobijenih povreda.

Džaferović je naglasio kako je s velikom tugom primio vijest o pogibiji Sefo u zemljotresu koji je pogodio Stolac.

“Ogromna je tragedija što je ovaj mladi život prerano ugašen. Porodici i prijateljima poginule djevojke upućujem izraze najdubljeg saučešća. Molim Stvoritelja da im ublaži bol i podari strpljenja u ovim izuzetno teškim trenucima”, rekao je Džaferović.

Podsjetimo, zemljotres koji je pogodio Hercegovinu iznosio je 5,6 stepeni po Richteru. Najteže je bilo u Stocu gdje se obrušila stijena na jednu kuću te tom prilikom teško povrijedila Elmiru Sefo (27), koja je uslijed zadobijenih povreda preminula.

Prema svjedočenjima mještana Elmira je u porodičnoj kući u naselju Kukavac živjela s roditeljima, koji su lakše povrijeđeni.

Hitna pomoć Elmiru je prevezla u mostarsku bolnicu gdje su ljekari pokušali da e ožive, međutim bezuspješno. Povrede koje je zadobila bile su fatalne.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija