Džaferović razgovarao sa Aliyevim: BiH podržava teritorijalni integritet Azerbejdžana

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao sa predsjednikom Republike Azerbejdžan Ilhamom Aliyevim.

Predsjedavajući Džaferović pozdravio je potpisivanje sporazuma kojim je ponovo uspostavljen mir u azerbejdžanskoj regiji Nagorno-Karabah. Ocijenio je da će implementacija ovog sporazuma, uspostavljenog na principima morala, pravde i međunarodnog prava, donijeti stabilnost i otvoriti nove perspektive za cijelu regiju.

Džaferović je Aliyevu prenio zvaničan stav Bosne i Hercegovine, koji uključuje i rezoluciju Parlamentarne skupštine BiH, o podršci teritorijalnom integritetu Republike Azerbejdžan. Aliyev je informisao Džaferovića o svim aspektima sporazuma, njegovoj realizaciji, kao i trenutnom stanju na ovom području. Zahvalio je Džaferoviću i Bosni i Hercegovini za podršku i principijelan stav prema pitanju teritorijalnog integriteta Azerbejdžana.

Tokom telefonskog razgovora potvrđeni su izuzetno dobri prijateljski odnosi dvije države, uz ocjenu da postoji veliki prostor za unapređenje ekonomskih odnosa. Dogovorena je i razmjena zvaničnih posjeta na najvišem nivou čim to situacija prouzrokovana pandemijom koronavirusa omogući, saopćilo je Predsjedništvo BiH.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79