Dženaza muftiji Muameru ef. Zukorliću bit će održana sutra u 12.30 sati.

Podsjetimo, mediji iz Srbije su prenijeli da je Zukorliću pozlilo dok je držao predavanja studentima. Hitna pomoć je navodno brzo došla, ali samo je mogla da konstatuje smrt.

Dženaza Zukorliću će biti obavljena na Trgu Gazi Isa-bega u Novom Pazaru, a ukop u selu Orlje kod Tutina.

Hatar će se obavljati u porodičnoj kući u Orlju, navodi se na smrtovnici.

Ko je bio Muamer Zukorlić: Od muftije do političara

 

Zukorlić je rođen je 15. februara 1970. u selu Orlje kod Tutina, gdje je i odrastao sa roditeljima i dva mlađa brata.

Osnovnu školu završio je u rodnom mjestu. Srednju medresu “Gazi husrev-beg” u Sarajevu. Jednogodišnji vojni rok odslužio je u Gospiću i na Svetom roku u Hrvatskoj. Studije filozofije šerijatskog prava (Usuli fikh) okončao je na islamskom univerzitetu “El-Emir Abdel-Kadir” u Konstantini, Alžir. Postdiplomske studije iz oblasti egzegeze Kur'ana (Tefsir) okončao na univerzitetu “El-Džinan” u Tripoliju, Libanon.

Prvi dekan Islamske pedagoške akademije, koja prerasta u Fakultet za islamske studije 2001. Prvi rektor Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru od njegovog osnivanja 2002. Do 2008. predsjednik Internacionalnog univerziteta od 2008. Prvi glavni i odgovorni urednik islamskog magazina “Glas islama” 1997.

Uspješno je vodio Islamsku zajednicu punih devetnaest godina piše RadioSarajevo.

Detalji smrti Zukorlića: Pozlilo mu tokom predavanja, reanimacija nije uspjela

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79