Edin Beganović premlatio pedofila. Država ga novčano kaznila te čeka suđenje

Edin Beganović, očuh 11-godišnje djevojčice kojoj se putem mreža obratio 39-godišnji muškarac, navodno iz Visokog, ispričao je za N1 kako ovo nije prvi put da se njegovoj djevojčici javljaju stariji muškarci.

Slično je bilo i prošle godine kada je “uzeo pravdu u svoje ruke” zbog čega je novčano kažnjen i čeka suđenje.

Gospodine Beganoviću, šta se dogodilo djevojčici, na koji način je predator sa njom stupio u komunikaciju?

Jedan gospodin iz Visokog je mojoj djevojčici slao nekoliko poruka na TikToku, kao da li joj smeta što joj se javlja. Kazao je da ima 39 godina. Ona kad je to vidjela meni je donijela telefon i rekla da neko joj piše.

Ja sam onda, pretvarajući se da sam ona, nastavio razgovor. Haris, tako je kazao da se zove, htio je da dođe u Bihać, da se vidi s njom. Postavljao je pitanje da li smeta da je poljubi. Nisam više mogao da nastavim (sa prepiskom).

Sa suprugom sam otišao u policijsku stanicu u Bihaću. On je i dalje nastavio pisati, a iz policije su mi rekli da ne odgovaram na poruke. Policija ga je pustila da i dalje piše. Onda sam ja odlučio da to sve podijelim sa javnošću.

Nije prvi put da je vaša djevojčica imala ovako iskustvo?

Također je bilo i prošle godine. Jedan momak, kojem je ima Arsen, poput ovog gospodina pisao je da ima volju da s njom ima seksualni odnos i navodio je na to. I tad sam ja to presjekao. Njega sam “navuka” u Bihać, prvo sam imao obračun, pa sam pozvao policiju.

Vi ste tako prekršili zakon?

Ja sam sebe i svoje htio zaštititi od takve osobe. Kažnjen sam novčano, očekujem suđenje. Gospodin je bio odvezen u bolnicu i sutra je pušten. Pobjegao je u Sloveniju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79