Edin Puhalo odgovorio kolegama: Nije vam polazilo za rukom napraviti slične rezultate kao ja

Bokser Edin Puhalo, poznatiji kao Iron Puki, obranio je titulu prvaka Evrope u elitnoj WBA diviziji.. Puki je u trećoj rundi tehničkim nokautom savladao višestrukog prvaka Francuske Sirila Makiadija.

(VIDEO) Adnan Redžović ismijao pobjedu Iron Puki-ja: “Ovdje treba SIPA da se uključi u ove prevare”

Njegov uspjeh ismijao je poznati bh. bokser Adnan Redžović koji je objavio video snimak u kojem ismijava Puhala.

“Da li je ovo moguće, FaceTv Sarajevo? Ovdje treba SIPA i Federalni MUP da se uključe u ove prevare, a ovaj Marijan i selektor Guska su tako jeftini ili pojma nemaju o ovom sportu”, napisao je Redžović te tagovao kolege istomišljenike.

Edin Puhalo im je večeras odgovorio.

“Moja karijera je čista kao suza i nikada u životu niti jednu marku nisam zaradio na nedozvoljen način, a to svi dobro znaju. Za sve u životu sam se morao potruditi i sve, bukvalno, od nule napraviti. Moj skor je 23:1, imam 22 pobjede od kojih su 21 bile nokautom, boksujem za elitnu WBA diviziju i u njoj sam dvostruki prvak Evrope. Trenutno sam 7. izazivač za svjetskog prvaka, a jedini poraz u karijeri sam doživio protiv Dilana Prašovića i to želim ispraviti”, kaže Puki u saopćenju pa dodaje:

“Započeli smo pregovore i nadam se da ćemo uspjeti dogovoriti revanš borbu u Sarajevu. To će biti mega događaj. Činjenica da su obojica boksera u samom vrhu na relevantnim ranking listama garantuje spektakl u glavnom gradu BiH. Za kraj, što se tiče kolega koji me prozivaju posljednjih dana, mogu samo reći da su imali priliku napraviti slične rezultate u svojim karijerama. Međutim, to im nije polazilo za rukom.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79