Edin Ramić (SDA) o formiranju nove vlade FBIH: Novalić da ostane premijer u tehničkom mandatu još četiri godine!?

Edin Ramić (SDA), istovremeno i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica i državni parlamentarac, oglasio se povodom povodom formiranja vlasti

On je na Facebooku napisao da se nova Vlada FBiH može formirati na dva načina.

“Novu Vladu FBiH možemo formirati: a) dogovorom SDA/SDP/HDZ ili b) nastavit radit u postojećem sazivu, sa novim rukovodstvom FBiH. I sad to neko iz osmorke (čitaj SDP) treba objasnit, prije svega ovima iz NiP-a i NS, teško, ali nije i nemoguće”, naveo je.

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović jučer je izjavio da njegove stranačke kolege sada razgovaraju s predstavnicima SDA o formiranju federalne vlasti, no iz SDA danas demantuju takve navode.

Mirsad Zaimović je poručio da se radi o “političkim spinovima HDZ-a” i da takvih razgovora nema na nivou Federacije BiH, a da su jedino mogući na nivou kantona gdje ustavi zahtijevaju takvu vrstu eventualnog dogovora.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79