Efendić ističe problem neodržavanja javne rasvjete u Novom Gradu: KJKP Park nedovoljno opremljen za posao

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, Semir Efendić, iznio je javnosti zabrinjavajuće probleme vezane uz održavanje javne rasvjete u toj općini.

Ministarstvo za komunalnu privredu, prostorno uređenje i zaštitu okoliša je dodijelilo poslove održavanja javne rasvjete KJKP Parku, no Efendić tvrdi da ovaj komunalni servis nema dovoljno kapaciteta ni stručno osposobljenog kadra za taj posao.

Efendić ističe da građani i opća sigurnost trpe posljedice ovakvog stanja te apelira na nadležno ministarstvo da hitno preispita odluku i poslove održavanja javne rasvjete dodijeli specijaliziranim firmama, kako je to bilo uobičajeno ranije.

“Decenijama su ovakve poslove obavljale firme koje su za to imale potrebne kapacitete i sve je funkcioniralo kako treba. Problemi su nastali isključivo zbog loših odluka nadležnih. U javna preduzeća se zapošljavaju ljudi na nepotrebna radna mjesta, a zatim se iz budžeta izdvajaju sredstva za poslove koje oni objektivno ne mogu izvršiti. Sustav prijave kvarova putem online aplikacija ne funkcionira kako treba”, istaknuo je Efendić.

Efendić je također otkrio da je nedavno razgovarao s predstavnicima firmi koje su prije održavale javnu rasvjetu i pitao ih zašto KJKP Park ne uspijeva obavljati taj posao kako su ga oni obavljali.

“Njihov odgovor me iznenadio. Rekli su mi da su oni redovno obilazili ulice noću dok su obavljali te poslove! Pitao sam ih zašto to nije slučaj i sada. Rekli su mi da koliko znaju, to više nije praksa…”, izjavio je Efendić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79