Efendić: Sve unesrećene porodice bit će zbrinute

U velikom požaru koji je jutros zahvatio niz stambenih objekata (barake) u sarajevskom naselju Buća Potok, na svu sreću nije bilo povrijeđenih.

Semir Efendić, načelnik općine Novi Grad Sarajevo, na Facebook profilu, objavio je da će biti zbrinute sve unesrećene porodice.

  • Općinski štab civilne zastite u saradnji sa drugim nivoima CZ osigurat ce alternativni smještaj za sve, te pokrenuti aktivnosti kako bi se u saradnji sa kantonalnim i federalnim institucijama u najskorijem periodu obnovili stambeni objekti stradali u požaru.

Za veliki broj građana koji se javljaju službi Civilne zaštite koji iskazuju spremnost za pomoć u vidu hrane, odjeće i ostalog, informacije o tome gdje se i kada pomoć moze dostaviti bit će dostupne u narednim danima nakon što sve porodice budu smještene u alternativni smještaj – objavio je Efendić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79