Efendić: Zašto policija piše kazne za parkiranje na mjestima gdje do sada nije?

Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad objavio je da se u posljednje vrijeme javlja veliki broj građana koji se žale na to da od policije dobijaju kazne za parkiranje automobila mjestima na kojima ranije nikada nisu kažnjavani.

Povodom ove situacije napisao je status na Facebooku.

“Na pitanje zašto dobijaju kaznu tamo gdje do sada to nije bio slučaj često bivaju upućeni na općinu kao da je općina tako odlučila. Obavještavam javnost da općina, izuzev Bulevara Branilaca Dobrinje, te ulica Teheranski Trg i Hasana Sućeske na Saraj Polju, nije vršila nikakve izmjene režima saobraćaja niti će se to raditi bez prethodnih priprema, reorganizacije unutrašnjeg saobraćaja, osiguranja dodatnih mjesta za parkiranje i postavljanja adekvatne signalizacije te blagovremenog informisanja građana o svemu”, napisao je Efendić na Facebooku.

Kako je dodao, sve što se dešava mimo toga i mimo tri ulice koje su pobrojane je samoinicijativna aktivnost policije.

“Ja ih pozivam da se pridržavaju isključivo saobraćajne signalizacije o zabrani parkiranja te da se nikako ne upuštaju u tumašenje planske dokumentacije niti bilo kakvu vrstu slobodne procjene gdje je dozvoljeno a gdje nije dozvoljeno parkiranje”, poručio je Efendić.

Efendić je danas održao sastanak sa premijerom Kantona Sarajevo Edinom Fortom na temu upravljanja javnim garažama, kojih u novogradskim naseljima Saraj Polje i Dobrinja ima 11, prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79