Efendija Mustafić: “Umjesto da se ukinu akcize na gorivo oni od tih akciza povećavaju sebi plate kako bi preživjeli inflaciju”

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je u drugom čitanju Prijedlog zakona o budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2022. godinu. Današnjim usvajanjem budžeta BiH predviđeno je i povećanje plata ministrima i parlamentarcima za 500 KM. To je pod istom stavkom u budžetu koja podrazumijeva povećanje osnovice radnicima u državnim institucijama do 80 KM.

Predstavnički dom Parlamenta BiH usvojio prijedlog budžeta, političarima povišica od 500 KM

Na ovaj postupak nije mogao ostati imun Samir Mustafić efendija iz Livna koji je poslao oštru poruku političarima.

“Danas je usvojeno povećanje plata parlamentarcima za 500KM. Sve dok ne znate kako je običnom čovjeku ne vjerujem vam i ne vjerujem da će biti bolje. Umjesto da se ukinu akcize na gorivo oni od tih akciza povećavaju sebi plate kako bi preživjeli inflaciju. Sram neka vas bude.

I ne nisu oni krivi. Krivi smo mi. Mi im dajemo hljeb u ruke. A šutimo, previše šutimo. Ne mičemo se. Strah nas je da izgubimo ovo što imamo, a odavno ni to ne vrijedi, nemamo ništa: ni mir ni slobodu.” izjavio je efendija Sadmir Mustafić

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79