Ekskluzivni snimci: Pogledajte munjevitu policijsku akciju lišenja slobode pljačkaša banke u Mostaru

Tri osobe su jučer u popodnevnim satima pokušale opljačkati poslovnicu Privredne banke Sarajevo u centru Mostara. Plan zamišljene pljačke je propao zbog dojave građana koji su ih vidjeli da ulaze u banku, te dojavili policiji.

Pljačkaši su, kako smo ranije objavili, na samom ulazu onesposobili zaštitara, a od radnika i klijenata koji su se zatekli u banci, povikavši: “Ovo je pljačka!”, zatražili da legnu potrbuške na pod.

Samo par minuta kasnije začule su se policijske sirene. Munjevitom reakcijom policije, banka je opkoljena, a nakon pregovora i uvjeravanja od policijskih službenika i pregovarača, pljačkaši su se predali, a taoci su spašeni.

Mada se jučer pojavila informacija da je u pljački učestvovala i četvrta osoba koja je navodno pobjegla, za Hayat.ba iz MUP-a HNK-a je rečeno da se radi o dezinformaciji.

Pripadnici PU Mostar, interventnog voda, Jedinice za podršku MUP-a HNK i Sektora krim-policije Mup-a HNK odigrali su ključnu ulogu u pregovaranju. Osim što je jednoj od radnica od šoka pozlilo, akcija je, srećom, prošla bez povrijeđenih.

Dan nakon dramatične neuspjele pljačke poslovnice Privredne banke Sarajevo u Mostaru, u Policijskoj upravi Mostar traje saslušanje trojice razbojnika. Podsjetimo, oni su kao taoce držali sedam osoba.

Kako smo prethodno izvijestili, to su Renato Andačić (37), Damir Hrnjez (36), obojica iz Mostara, te, kako je to naknadno utvrđeno, Krešimir Srbić (53) iz Zagreba. Srbić je poznat policiji u Hrvatskoj upravo po činjenju razbojništava.

Policija je u blizini banke pronašla Citroen C4 unajmljen u rentakar agenciji iz Ljubuškog. O ovom događaju, kao i još nekim razriješenim krivičnim djelima MUP HNK će obavijestiti javnost na današnjoj pres-konferenciji u 14 sati.

Hayat.ba je u posjedu snimka policijske akcije u Mostaru.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments