EKSKLUZIVNO: “Dolazim iz šehidske porodice, osjećam se ružno, bespomoćno, nesigurno i jako uplašeno!

Redakcija portala Crna-Hronika kontaktirala je EKSKLUZIVNO vlasnika lokala “Avenije” koji je bio mjesto nemilog događaja u Živinicama, gdje je bivši ministar sa svojim prijateljima, demolirao lokal i vršio teror nad gostima istoimenog lokala.

Aldin Paprikić rođen ranih 90-tih, dijete porodice šehida, živim s majkom u Živinicama u blizini Caffe bar Avenije, lokal sam otvorio prije tri godine stjecajem okolnosti i uz pomoć majke odnosno kreditnih sredstava.

Kafić “Avenija” postoji od 2001 godine, ja sam tu 3 godine, lokal je strogom centru grada na Gradskom trgu Nesib Malkić, tip ugostiteljskog objekta je caffe bar koji radi svaki dan i služi sve vrste toplih i hladnih napitaka, ali (srijedom i vikendom) radi i kao club namijenjen za provod omladine. (mini club 60 kvadrata sa radnim vremenom do 23h)

Nemili dogđaj se dogodio u petak 25.01. u 22:20h. U objektu je bio A. Zukić sa svojim prijateljem Ć. Mulićem gdje su sjedili u krajnjem desnom ćošku kafića i konzumirali su alkohol u velikim količinama, u određenom trenutku konobar mi prilazi i kaže kako razbijaju, odlazim do njihovog stola jer sam ih poznavao, fino sam rekao da nije uredu to što rade i da ja moram to sve kupiti što razbiju, na šta sam od Zukića dobio odgovor: „Mrš od stola“!!! izjavio je vlasnik objekta Aldin Paprikić za portal Crna-Hronika.info

“Vidio sam o čemu se radi, došli su da mi naprave problem! U tom trenutku od sve ostale populacije u kafiću su bili stariji cca 10 godina, ne znajući šta da radim odlazim od stola istog trenutka i pozivam policiju. Dok se sve to dešavalo, Zukić je zvao podršku i brzo su se ispred kafića stvorili njegovi drugovi iz njegovog sela spremni za obračun. Imao sam osjećaj kao da su samo čekali iza ćoška njegov poziv, odmah su ušli i sa svojim kolovođom Zukićem i krenuli su od donjeg dijela lokala prema vrhu, razgrčući sve pred sobom i sve sto im se našlo na putu.

Glavni incident je bio kod šanka to jeste u vrhu lokala, sve ostalo možete vidjeti na snimcima video nadzora” -izjavio je vlasnik objekta Aldin Paprikić za portal Crna-Hronika.info.

 

Da li ste do sada imali ovakvih ili sličnih događaja?

Raditi ovaj vid posla je jako teško, i normalno je da neko pretjera sa alkoholom i u nekom trenutku mu dođe da napravi problem, međutim sve se to riješi lijepom riječju i na lijep način, jer hvala Bogu imam odlične goste, koji su ujedno većinom stalni gosti tu, tako da znaju za red i ponašanje, ako se desi neki veći problem onda obavijestim policiju i oni preuzimaju dalje i onda se završi na taj način.

Kako se vi osjećate kao vlasnik lokala u kojem se desio nemili događaj
Osjećam se ružno, bespomoćno, osjećam se nesigurno i jako uplašeno.

Da li se ovo odrazilo na vas i vaš posao te u kojem smislu?

Na mene se odrazilo itekako, nisam nikad u životu očekivo da ću se naći u ovoj situaciji a imam veliki pritisak u svim sferama života, nemam predstavu kako ću se izboriti sa svima. A što se tiče mog posla ne mogu pričati dva dana poslije da li se odrazilo na moj posao, mislim da ću to osjetiti tek u narednim danima, ali bojim se da neću uspjeti i da su napravili što su htjeli da su me zatvorili! Potrudiću se svim silama da do toga ne dođe, ali čisto sumnjam da ću uspijeti – izjavio je vlasnik objekta Aldin Paprikić za portal Crna-Hronika.info.

Kako komentarišete nemilu situaciju u kojoj je bivši ministar, napravio ovakvu predstavu u vašem lokalu I mislite li da će proći nekažnjeno

Ovo je nemoć jedne individue da bude u centru pažnje, da bude glavni i da svima određuje sudbinu, ovo je odraz njegove kulture odraz njegovog odgoja, ovo je način kako on ispoljava kakva je osoba, mislim da neće proći nekažnjeno!

Što se tiče policije, jedna velika sreća u cijeloj priči je što su u trenutku ovog događaja uz policiju bili i novinari Hayatove emisije “Slučajevi X” koji su sve zabilježili svojom kamerom i na tom snimku možete sve vidjeti što se dešavalo za i poslije događaja, to neću da komentarišem imaju organi koji će reći da li je i to uredu i da li je policija odradila svoj dio posla kako treba. Nadam se da neće biti nikakvog zataškavanja i nadam se da smo i dalje pravna država i da se temeljimo na vladavini zakona i prava i da će tako biti i ovaj slučaj riješen.

Kako su se podnijeli policajci prema vama I vašim gostima, te da li su došli na vrijeme kako bi spriječili tuču u lokalu?

Ponijeli su se korektno, došli su brzo, ali nisu stigli spriječiti incident.

Zašto je bivši ministar sa svojom pratnjom uopšte nasrnuo na mladiće koji su stajali za stolovima, i na muziku u vašem lokalu?

Vjerujte da ja sam (kao ni niko od tih momaka, od muzičara) ne znamo razlog tome, to je pitanje, koje me jede ovih dana. Nadam se da ću nekad saznat šta je bilo u njegovoj glavi u tom trenutku, i zašto je to sve napravio.

Da li ste mogli primjetiti prije nemilog događaja određene razmijernice između ministra I dečka na kojeg je nasrnuo?

Ništa nije ukazivalo na to, stolovi su bili na dva kontra ćoška kafica, nisu se uopšte mogli ni vidjeti. Poznaju se i od ranije tako da nije imao nijednog relevantnog razloga za bilo kakav incident – izjavio je vlasnik objekta Aldin Paprikić za portal Crna-Hronika.info.

Da li vjerujete u vlast, tužilaštvo I državu da će ovo na pravedan način riješiti?

Naravno da vjerujem, zato sam tu nisam u Njemačkoj i uvijek ću biti tu, i vjerujem da će riješiti ovaj problem kako dolikuje i kako treba. I da ću ja nastaviti živiti i raditi u svom gradu i u svojoj državi.

“Želio bih da se zahvalim svim ljudima na podršci, dobio sam hiljade poruka podrške mnogi ljudi su uz mene, i da navedem da se ja lično ograđujem od svakog vida političke zloupotrebe incidenta koji se desio u mom ugostiteljskom objektu. Ne želim da se ovaj slučaj politizuje, nego da riješim problem koji ugrožava egzistenciju mojih uposlenika i mene lično. Izvinjavam se svim gostima na neprijatnostima koje su doživljeli. I molim vlast da me zaštiti na svaki mogući način jer se poslije ovoga ja osjećam jako nesigurno” – izjavio je vlasnik objekta Aldin Paprikić za portal Crna-Hronika.info

 

Crna-Hronika

Video: Hayat

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments