Eksplozija granate iz bivše Jugoslavije u Parizu: Dvije osobe teško povrijeđene

Najmanje dvije osobe povrijeđene su nakon što su neidentifikovane osobe bacile granatu koja je pogodila prolaznike u Sen Deniju.

Kako prenose francuski mediji, granata koja je bačena potiče sa područja bivše Jugoslavije i navodno je riječ o “jugoslovenskoj odbrambenoj granati”, prenose mediji.

Prvoj žrtvi otkinuta je ruka i zadobila je teške rane na licu. Druga žrtva, koja se nalazila na trotoaru preko puta, amputiran je prst, piše Le Figaro.

Policija je odmah otvorila istragu, a preleminarni rezultati istrage govore da je parkirani automobil bio prava meta granate.

Francuski mediji prenose da su oko 20.30 dvije neidentifikovane osobe stigle su skuterom u naselje koje se nalazi u blizini gradske skupštine ovog departmana na sjeveru Pariza.

Jedan od njih je bacio granatu prije nego što je pobjegao istim skuterom. Na licu mjesta, na automobilu na koji je bačena eksplozivna naprava polomljena su sva stakla, probušene gume i više rupa na karoseriji, javlja prvi policijski izvor. Mnogo ljudi je svjedočilo je ovoj eksploziji.

Fransoa, 40-godišnji stanovnik je sve bio svjedok svega toga:

„Čuo sam veliko „bam“, eksploziju sa metalnom bukom“, rekao je on. Onda je izašao na ulicu. Zavladala je velika tišina. Zatim je je vidio čovjeka koji je ležao na zemlji.

„Koliko sam mogao da vidim, lice mu je bilo potpuno uništeno“, rekao je Fransoa.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79