Eksplozije u pekari “Lugonjić ” i “Pops Foodu”: Policija još traga za bombašima

Inspektori dobojske Policijske uprave sprovode intenzivnu istragu u vezi sa postavljanjem eksplozivnih naprava u pekari “Lugonjić” u Stanarima i objektu brze hrane “Pops food” u Doboju, rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije ove uprave Predrag Lazić.

Lazić je naveo da su u vezi sa eksplozijom u pekari “Lugonjić” izvršena poligrafska ispitivanja sumnjivih lica, ali da do sada nije utvrđen počinilac ili lica koja se mogu dovesti u direktnu vezu sa događajem.

– Operativni rad je u toku. Obavljamo razgovore i vršimo operativne provjere, dodao je Lazić.

U vezi sa eksplozijom u objektu brze hrane “Pops food”, Lazić je naveo da je riječ o aktivnom predmetu na kojem je angažovan veći broj inspektora.

– Vrše se provjere za veći broj lica, obavljaju se razgovori, prikupljaju saznanja, naveo je Lazić.

U pekari “Lugonjić” u Stanarima, nakon nekoliko prijetnji upućenih vlasnicima koji su u Austriji, 2. maja je u peć na gas postavljena eksplozivna naprava koja se aktivirala, a, srećom, niko od radnika nije povrijeđen.

Eksplozija u objektu brze hrane “Pops food” u Doboju prijavljena je 1. oktobra, a iz policije je navedeno da su nepoznata lica, najverovatnije, kamenom razbila prozor objekta, te ubacila neidentifikovanu eksplozivnu napravu koja se aktivirala i pričinila štetu u objektu.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79