Elek: Uhapšen pripadnik FUP-a jer je nosio ratnu zastavu; Isak: Nije, niti biste to smjeli uraditi

Elek: Uhapšen pripadnik FUP-a jer je nosio ratnu zastavu; Isak: Nije, niti biste to smjeli uraditi


U ponedjeljak je na jednom od vrhova Jahorine, a koji se nalazi na teritoriji Federacije BiH, postavljena zastava Bosne i Hercegovine, u utorak ju je neko već skinuo.

Lider Stranke za BiH i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić je rekao da iza ovog poteza stoje vlasti entiteta RS.

“Da stvar bude gora iza ovog poteza stoje vlasti entiteta RS iako se zastava ne nalazi na teritoriji tog entiteta nego duboko na prostoru općine Trnovo u Federaciji BiH. Zastava će naravno ponovo biti vraćena, a protiv Nedeljka Eleka podnijeta krivična prijava zbog krivičnog djela oštećenja i otuđenja tuđe stvari”, poručio je Efendić.

Efendić najavio krivične prijave protiv skidanja zastave BiH sa Jahorine: “To je zemlja Bosne i Hercegovine”

Efendić je rekao da iza skidanja zastave stoje predsjednik Nadzornog odbora ski centra Jahorina Nedeljko Elek i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

Nedeljko Elek je za RTRS izjavio da je pripadnik Federalne uprave policije (FUP) uhapšen u Krupcu “jer je nosio ratnu zastavu”.

Navodno je pripadnik federalnog MUP-a iz Elekove priče bio među grupom na kvadovima, uglavnom pripadnicima GSS-a Novi Grad, koji su postavili zastavu Bosne i Hercegovine na jahorinskom vrhu Košuta.

Ramo Isak, federalni ministar unutrašnjih poslova, je demantovao riječi Nedeljka Eleka.

„Predsjednik Nadzornog odbora ski-centra Jahorina Nedjeljko Elek, široj javnosti poznatiji kao vjerna sluga Milorada Dodika, ponovo dezinformiše javnost i to ovaj put tvrdnjama kako je zbog zastave Bosne i Hercegovine na teritoriji bosanskohercegovačkog entiteta RS-a uhapšen pripadnik Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Obavještavam javnost da nije uhapšen, a niti će biti. Pripadnike Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a neće i ne smiju hapsiti.

Autokratski režim vladanja i represiju policija u bh. entitetu RS-a možda može provoditi nad biračima SNSD-a i ojađenim stanovništvom manjeg bh. entiteta, ali ne i nad pripadnicima Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova. Mi ćemo zastavu države Bosne i Hercegovine ponosno isticati i u Federaciji Bosne i Hercegovine i u RS-u i u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine, ali i na međunarodnom nivou. Bosna i Hercegovina je država, a državom se ponosimo”, rekao je Isak.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija