Foto: Klix
Elmedin Karišik i Seid Hadžibajrić predati Tužilaštvu KS

Elmedin Karišik i Seid Hadžibajrić predati Tužilaštvu KS


Elmedin Karišik i Seid Hadžibajrić, obojica privedena u akciji “Start 2” predati su u nadležnost Tužilaštva KS.

Podsjetimo, Po naredbama Kantonalnog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi na više lokacija na području Kantona Sarajevo, u kojima su pronađeni i izuzeti predmeti traženi Naredbom, a koji će biti korišteni u daljnjem krivičnom postupku.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela Organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima Pranje novca, Davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem i krivičnog djela Davanje dara i drugih oblika korist, Zloupotreba ovlaštenja u privrednom poslovanju slobode su lišeni Elmedin Karišik (34) i Seid Hadžibajrić (30).

U naredna 24 sata će se odlučiti o mjerama jednomjesečnog pritvora ili mjerama zabrane.

Podsjetimo, u maju prošle godine, u sklopu akcije “Start” uhapšeni su tadašnji načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, njegov sin Seid, Karišik, kao i sekretarka Općine Alma Destanović, te Mustafa Dedić i Emina Rogo.

Nakon hapšenja, Hadžibajrić stariji i Destanović su predati u nadležnost Tužilaštva KS, dok je Karišika i Hadžibajrića mlađeg preuzelo Tužilaštvo BiH.

U pritvoru je trenutno samo još Ibrahim Hadžibajrić, dok su ostali pušteni na slobodu, uz određene mjere zabrane.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija