Elmedin Karišik i Seid Hadžibajrić predati Tužilaštvu KS

Foto: Klix

Elmedin Karišik i Seid Hadžibajrić, obojica privedena u akciji “Start 2” predati su u nadležnost Tužilaštva KS.

Podsjetimo, Po naredbama Kantonalnog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi na više lokacija na području Kantona Sarajevo, u kojima su pronađeni i izuzeti predmeti traženi Naredbom, a koji će biti korišteni u daljnjem krivičnom postupku.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela Organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima Pranje novca, Davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem i krivičnog djela Davanje dara i drugih oblika korist, Zloupotreba ovlaštenja u privrednom poslovanju slobode su lišeni Elmedin Karišik (34) i Seid Hadžibajrić (30).

U naredna 24 sata će se odlučiti o mjerama jednomjesečnog pritvora ili mjerama zabrane.

Podsjetimo, u maju prošle godine, u sklopu akcije “Start” uhapšeni su tadašnji načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, njegov sin Seid, Karišik, kao i sekretarka Općine Alma Destanović, te Mustafa Dedić i Emina Rogo.

Nakon hapšenja, Hadžibajrić stariji i Destanović su predati u nadležnost Tužilaštva KS, dok je Karišika i Hadžibajrića mlađeg preuzelo Tužilaštvo BiH.

U pritvoru je trenutno samo još Ibrahim Hadžibajrić, dok su ostali pušteni na slobodu, uz određene mjere zabrane.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79