Foto: Ilustracija
Od Sarajlija oduzeti Twingo i Golf 6, imali su 10.000 KM neplaćenih kazni

Od Sarajlija oduzeti Twingo i Golf 6, imali su 10.000 KM neplaćenih kazni


Sarajevska policija je u protekla dva dana oduzela dva automobila od višestrukih povratnika u vršenju saobraćajnih prekršaja.

Prvo su u srijedu oko 18:10 sati u ulici Branilaca Sarajeva oduzeli automobil Renault Twingo od 25-godišnjeg S.H. iz Sarajeva.

Vlasnik navedenog vozila je G.Dž.

Naime, prilikom kontrole policijski službenici PU Centar su utvrdili da S.H. vozilom upravlja bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 8.780,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Jučer, oko 18:50 sati u ulici Zmaja od Bosne, policijski službenici Jedinice za saobraćaj su kontrolisali putničko motorno vozilo „VW Golf VI“, sa nepripadajućim registarskim tablicama, vlasništvo K.U., a kojim je upravljao B.S. (21) iz Vogošće.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da 21-godišnjak upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 1.326,05 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od oba prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija