Elvir Osmanović napravio sačekušu Hamdiji Mujiću pa ga ubio jer je sumnjao da mu je u vezi sa suprugom

Kantonalni sud u Tuzli, u prvostepenom postupku protiv Elvira Osmanovića, izrekao je presudu kojom je optuženi proglašen krivim za krivično djelo ubistvo i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od petnaest godina, saopćeno je iz Kantonalnog suda Tuzla.

“On je proglašen krivim što se dana 5. maja 2022. godine, oko 06.50 sati u Lukavcu, sakrio iza stambene zgrade i sačekao Hamdiju Mujića, a potom ga fizički napao, mehaničkim sredstvom sličnim nožu, kao i udarcima šakama.

U napadu je zadao više udaraca Hamdiji Mujiću, najviše u predjelu glave, nanijevši mu na taj način teške tjelesne povrede opasne po život, usljed čega je istog dana preminuo”, navodi se u saopćenju Kantonalnog suda Tuzla.

Osmanović je, naime, došao u Bosnu i Hercegovinu sa namjerom da liši života Mujića, kojeg je u prethodnom periodu optuživao da je u vezi sa njegovom suprugom.

Optuženom je, dodaju iz Suda, izrečena i sigurnosna mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja uz izdržavanje kazne zatvora. Produžen mu je pritvor koji može trajati najduže devet mjeseci računajući od dana izricanja presude pa do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora.

Presuda nije pravosnažna, jer stranke imaju pravo žalbe.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79