Jedan sudac osuđen za namještanje utakmica, drugi uhapšen u BiH

Jedan sudac osuđen za namještanje utakmica, drugi uhapšen u BiH


Njemački sudac Felix Zwayer imenovan je za glavnog suca susreta Engleske i Nizozemske, unatoč prošlosti u kojoj je bio umiješan u skandal s namještanjem utakmica.

Zwayer je 2005. godine suspendiran zbog prihvatanja mita od 300 eura od suca Roberta Hoyzera, nakon čega se vratio suđenju u Bundesligi.

“Svi smo svjesni prošlosti gospodina Zwayera, ali UEFA je odlučila dati mu priliku”, izjavio je portparol UEFA-e. “On je danas regularni sudac u Bundesligi i svoju je funkciju obavljao i na ovogodišnjem Euru.”

S druge strane, drugi polufinalni dvoboj između Špaije i Francuske sudit će slovenski sudac Slavko Vinčić. Vinčić, inače poznat po svojoj karijeri u međunarodnom suđenju, bio bio u centru pažnje nakon što je uhapšen u Bosni i Hercegovini zbog povezanosti s kriminalnim aktivnostima.

Prema izvještaju Vinčić je sudjelovao u privatnom okupljanju tokom kojeg je priveden u akciji “Kristal”, zajedno s poznatom starletom Tijanom Maksimović, poznatijom kao Tijana Ajfon. Prilikom pretresa pronađeni su pištolji, kokain, medicinska droga te drugi ilegalni predmeti.

Vinčić je naknadno izjavio da je bio prisutan na okupljanju po pozivu prijatelja nakon poslovnog sastanka te da je napravio grešku.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija