Sarajevo je grad koji ima 80 posto neplivača

Sarajevo je grad koji ima 80 posto neplivača


U Sarajevu je prisutan izazov s visokim postotkom neplivača među stanovništvom, koji iznosi čak 80% prema informaciji klubova. Ova  statistika potaknula je lokalne Klubove vodenih sportova na inicijativu za promjenu.

Sarajevski klubovi vodenih sportova zajednički rade na podizanju svijesti o važnosti plivanja kao vještine, neophodne za sigurnost i zdravlje građana.

Programi škole plivanja prilagođeni su različitim dobnim skupinama i rasporedima. Za odrasle je organizirana škola plivanja s 8 termina po dogovoru, dok se za djecu nude različite opcije treninga, uključujući subotnje i nedjeljne treninge (2 puta sedmično po 1 sat) te intenzivnije treninge utorkom, četvrtkom i nedjeljom (3 puta sedmično po 1 sat).

Jedan od ključnih elemenata inicijative je poticanje ranih uplata do 5. u mjesecu, što rezultira popustom na mjesečnu članarinu i dodatno motivira roditelje da svoju djecu uključe u programe plivanja.

Inicijativa Klubova vodenih sportova također uključuje saradnju s osnovim školama i udruženjima radi edukacije mladih o važnosti vještina plivanja i sigurnosti u vodi.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija