Elvira dva dana ranije nagovijestila očajnički čin: Pogledajte kakve je poruke slala svojoj sestri

Ajdin, najstarije dijete, ima 14 godina, a najmlađa je četveromjesečna beba Ilhan

U selu Gračanica kod Živinica već tri dana vlada neopisiva tuga za ugašenim mladim životom.

Elviri Mulavdić, majci devetero djece, jučer je, u prisustvu rodbine, komšija i prijatelja koji su tješili uplakanog supruga nesretne žene i djecu, klanjana dženaza, piše Dnevni avaz.

Elvira je bila u braku s Asmirom Mulavdićem. Živjeli su u alternativnom smještaju, bez ikakvih uvjeta. Prije osam mjeseci kupili su kuću koju su otplaćivali na rate. Također su u ovom kraju često organizirane humanitarne akcije za ovu porodicu. Međutim, Elvira se nije mogla izboriti s teškim bremenom koji je nosila pa se u subotu odlučila na očajnički čin.

Oduzela je sebi život popivši veliki broj tableta. To je potvrdio direktor Doma zdravlja u Živinicama Esed Omerkić, koji je rekao kako je u subotu, 22. maja, u 15.55 sati Služba hitne medicinske pomoći dobila poziv iz porodice Mulavdić i odmah su s ljekarom urgentne medicine i osobljem stigli na lice mjesta.

– Dobili su informacije da je Elvira popila 150 tableta „apaurin“ od 10 miligrama i odmah su reagirali. Dat joj je potreban lijek, uključena joj je infuzija u sanitetu i prevezli su je u Internu kliniku UKC-a u Tuzli. Konstatirano je trovanje tabletama te je upućena u Kliniku za psihijatriju. Međutim, neko iz porodice je, na svoju ruku, umjesto da je smjeste u kliniku, pacijenticu povezao kući. Uvečer, u 1.33 sati, žena je preminula. Obaviještena je i policija, ali obdukcija tijela nije naređena, s obzirom na to da su se znali stvarni uzroci smrti – rekao je direktor Omerkić.

Prema Elvirinoj objavi na Facebook profilu, moglo se naslutiti da je spremna na očajni čin. Tako je ona, dva dana prije nego što će dići ruku na sebe, postavila crnu profilnu sliku, a ispod je u komentaru napisala: „Ja sam umrla.“

Direktorica Centra za socijalni rad u Živinicama Azra Hodžić kaže da je stanje u kojem se nalazila ova porodica njima poznato.

– Mi smo, što se tiče materijalnih davanja, ispunjavali svoje obaveze. Imali su redovni i uvećani dječiji dodatak, nadoknadu za tuđu njegu za troje djece, a jedno dijete (Mejrem) smo smjestili u internat u Tuzli radi školovanja. Radili smo s ovom porodicom, bračnih problema je bilo. Mi ćemo uskoro izvršiti procjenu porodice i donijeti plan tretmana – ističe Hodžić.

Novac za kuću

Humanista Osman Jajić iz susjednih Vukovija kazao je da se formira grupa na čijem je on čelu. Sakupit će se novac da se isplati kuća Mulavdića, da djeca imaju gdje biti, naravno, nakon što institucije odluče šta će biti sa Ajdinom (14), Arnelom (13), Mejrem (11), Elvisom (9), Alemom (8), Melinom (5), Ildanom (3), Muratom (2) i četveromjesečnim Ilhanom.

Otac Asmir ostao sa devetoro male djece, supruga Elvira umrla sinoć, sutra dženaza


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79