Emir Efendić o priznanju krivice Marka Trifkovića: Trebaju biti doživotno osuđeni, kakve nagodbe i sporazumi?

Emir Efendić o priznanju krivice Marka Trifkovića: Trebaju biti doživotno osuđeni, kakve nagodbe i sporazumi?


Emir Efendić, bivši načelnik Sektora kriminalističke policije MUP-a KS na svom Facebook profilu je prokomentarisao informaciju da je Marko Trifković Žižan priznao krivicu i pristao na 15 godina robije zbog mafijaške likvidacije sarajevskih policajaca Davora Vujinovića i Adisa Šehovića.

Trifković je potpisao Sporazum o priznanju krivice s Tužilaštvom Kantona Sarajevo, a sada ostaje da se vidi da li će mu ova kazna biti izrečena.

Efendić smatra da se nikakvi sporazumi ne trebaju potpisati sa osumnjičenima i da bi u “normalnim” državama bili osuđeni na doživotnu robiju.

“Članovi auto-mafije koji su godinama krali vozila od građana Sarajeva, terorisali grad i koji su na kraju na najsvirepiji način ubili hrabre policajace Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, u svakoj normalnoj državi bi bili doživotno osuđeni, bez mogučnosti pomilovanja. Tužilaštvo Kantona Sarajevo se nagađa sa članovima te mafije i predlaže sudu kaznu od 15 godina!

Postavlja se pitanje, kakva se poruku šalje građanima Sarajeva i BiH kojim su ti mafijaši maskirani i naoružani godišnje krali 1500 vozila sa područja Kantona Sarajevo? Kakva se poruka šalje policajcima koji trebaju da nas zaštite i da nastave raditi svoj posao, a za ubistvo njihovih kolega se vrše nagodbe i sporazumi?

Sudija koji prihvati ovu skandaloznu nagodbu ili sporazum između tužilaštva Kantona Sarajevo i članova mafije, je neprijatelj građana Sarajeva, neprijatelj policijskih službenika i države Bosne i Hercegovine! Zašto ministar MUP-a KS na ovo šuti”, napisao je Efendić.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija