DF: Poslušati stav Bećirovića i Komšića, odgoditi izjašnjavanje o izboru sudija Ustavnog suda BiH

DF: Poslušati stav Bećirovića i Komšića, odgoditi izjašnjavanje o izboru sudija Ustavnog suda BiH


Klub zastupnika Demokratske fronte (DF) u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine, na vanrednoj sjednici održanoj povodom pitanja imenovanja sudije Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, pozdravio je stav članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića i Denisa Bećirovića o nedopustivosti izbora kompetentnog kandidata za sudiju kakav je Marin Vukoja”, saopćeno je iz DF-a.

Članovi ovog zastupničkog kluba smatraju da zastupnici Trojke moraju uvažiti stav dvojice članova Predsjedništva BiH koji predstavljaju većinsku političku volju građana Federacije Bosne i Hercegovine.

Demokratska fronta još jednom poziva vladajuću koaliciju da odgodi izjašnjavanje o izboru sudija Ustavnog suda do izricanja Mišljenja Venecijanske komisije o načinu izbora sudija Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, saopćeno je također.

“Klub DF smatra da je Ustavni sud Bosne i Hercegovine najvažnija pravosudna institucija koja ne smije biti prepuštena u ruke Dodika i Čovića, a što će se desiti ukoliko Marin Vukoja, politički kontaminirana osoba, bude kao jedini kandidat imenovan za sudiju Ustavnog suda Bosne i Hercegovine”, navodi se u saopćenju u kojem je Klub DF-a ujedno najavio da će na sutrašnjoj sjednici Predstavničkog doma Federalnog parlamenta zatražiti povlačenje imenovanja Marina Vukoje iz predloženog dnevnog reda.

Podsjetimo da se zbog izbora Marina Vukoje oglasio i Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović.

On je pozvao Parlament Federacije BiH da ne podrži izbor Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda BiH.

Denis Bećirović pozvao da se ne glasa za Marina Vukoju za sudiju Ustavnog suda BiH



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija