Čamdžić poziva na glasanje za Vukoju: Klub SDP-a je čvrst i završit će drugačije nego što Bećirović pledira

Zastupnik Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Mirsad Čamdžić komentarisao je pismo predsjedavajućeg Predsjedništva Denisa Bećirovića u kojem je pozvao zastupnike da ne podrže imenovanje Marina Vukoje u Ustvni sud BiH.

Čamdžić je u emisiji Plenum FTV-a kazao da pismo vidi kao dio unutrašnjeg sukoba u SDP-u.

“Cijenim Bećirovića i poštujem, ne znam samo zašto se 18 ili 19 sati prije same sjednice odlučio izaći s ovim i gasiti požar benzinom. Mislim da to nije usmjereno na sutrašnju sjednicu, ne bih sad da komentiram kao koalicioni partner, ali sasvim je izvjesno i običnom laiku koji površno prati, da se radi o obračunu unutar SDP-a”, kazao je.

Ističe da Bećirović nije naveo argumente koji ga mogu ubijediti u suprotno te podsjetio da ovaj proces traje dvije godine.

“Denis je vec dugo na čelu i prati sve procese i bilo je raznih stvari i koraka i on se nije oglašavao o tome. Ovu stvar sad SDP treba riješiti unutra. Bećirović je i potpredsjednik stranke i on sad svoj autoritet zalaže i vidjet ćemo sutra ishod. Mislim da on ovdje poziva ljude iz SDP-a. Bit će problem ako Klub SDP-a posluša Denisa. Mada, moja predviđanja govore da je Klub SDP-a čvrst i da će se završiti drugačije nego što Bećirović pledira”, istakao je.

Podsjetimo da se zbog izbora Marina Vukoje oglasio i Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović.

On je pozvao Parlament Federacije BiH da ne podrži izbor Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda BiH.

Denis Bećirović pozvao da se ne glasa za Marina Vukoju za sudiju Ustavnog suda BiH

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79